José Martí Robusto

69 kr

Format: Robusto / 114,3 x 19,8 mm / Nicaragua

Produktbeskrivning:

Med sin unika smaksignatur och det klassiska Robusto-formatet så har denna cigarr blivit mycket populär. Ett lite annorlunda märke som sticker ut och som dessutom har ett mycket bra pris. Jose Martí anses av många vara ett av de bättre märkena i den lägre prisklassen och vi är beredda att hålla med.

Konstruktion - Jose Martí Robusto

Rent utseendemässigt så är cigarren relativt rustik med ett ganska ojämnt täckblad och en del ådror. Doften är dock härlig och när man tänder cigarren så märker man att utseendet inte berättar hela sanningen. Konstruktionen är mycket bra och glöden går oftast jämn genom hela rökningen. Draget är också bra och borgar för en bekymmersfri upplevelse utan att man behöver ta i för kung och fosterland eller att cigarren blir för het.

Smaker - Jose Martí Robusto

Som bas så ligger smaker av jord och cederträ, denna bas ligger kvar genom hela rökningen och får då och då sällskap av andra accenter. Bland annat så kommer det en viss kryddighet som får det att pirra lite lätt på läpparna. Det bjuds också på lite sötma som delvis vägs upp av en mycket liten men naggande god bitterhet från en ton av kaffe. Smakerna spelar bra ihop och kombinationen ger en ganska annorlunda upplevelse, på ett positivt sätt. Kroppen är ganska lugn så det är inget kraftpaket man har att göra med. För denna upplevelse och smaker så måste man säga att man får mycket för pengarna.